Ενημέρωση

Ημερίδες
11η Έκθεση AgroThessaly 2017

 
Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε δυναμικά στην 11η Έκθεση AgroThessaly, με στελέχωση περιπτέρου και διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο: «Αειφόρος φυτική & ζωική παραγωγή: πετυχημένες πρακτικές». Η ημερίδα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ – HELEXPO, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο της AgroThessaly στη Λάρισα. Η 11η Πανελλήνια Αγροτική Έκθεση για τη Γεωργία & την Κτηνοτροφία αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση του κλάδου και για πρώτη φορά φέτος αναβαθμίζεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ - ΗELEXPO. Η 11η AgroThessaly έλαβε μέρος από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2017, στους χώρους της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης της Λάρισας.

Αφίσα Ημερίδας

Πρόγραμμα Ημερίδας

Φωτογραφίες από την Ημερίδα και το Περίπτερο

Δελτίο Τύπου

 

 
Επιστηµονική Ηµερίδα ΕΤ.ΑΓΡ.Ο 2016

 
Στις 31/01/2016 θα πραγματοποιηθεί Επιστηµονική Ηµερίδα της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο με τίτλο «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη – Προκλήσεις – Προοπτικές»

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ και εδώ

 

 
Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013)

 
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην επιστημονική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09:30, στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, στο Βόλο.

Τίτλοι έργων:

«Χρησιμοποίηση των Μεταποιημένων Ζωικών Πρωτεϊνών στις ιχθυοτροφές της τσιπούρας» «Εφαρμογή νέων - σύγχρονων πρακτικών για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υδατοκαλλιεργειών στο υπόστρωμα: H περίπτωση του ολοθούριου Holothuria tubulosa» «Βιώσιμη & ανταγωνιστική ιχθυοκαλλιέργεια: H αύξηση αντιστάθμισης ως καινοτόμος και φιλικότερη προς το περιβάλλον διαχειριστική πρακτική»

Για το πρόγραμμα πιέστε εδώ
 

 
Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ 2015

 
Πρόσκληση από τον συντονιστή, Αν. Καθ. κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, σχετικά με την ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ με τίτλο:

«Ανοχή των θαλάσσιων αγγειόσπερμων σε περιβαλλοντικές καταπονήσεις: Μεταβλητότητα των φυσιολογικών κυτταρικών-βιοχημικών-μοριακών μηχανισμών σε σχέση με είδος και ενδιαίτημα»

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνουν παρουσιάσεις προόδου των εξαιρετικά ενδιαφερόντων αποτελεσμάτων του έργου, ενώ παράλληλα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τον Καθηγητή Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας, κ. Frithjof C. Kuepper του Πανεπιστημίου του Aberdeen, UK

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Για το poster της ημερίδας πιέστε εδώ

Για το πρόγραμμα πιέστε εδώ

 


 
Ημερίδα Υποδοχής Πρωτοετών 2015
 
Για το Πρόγραμμα της ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ πιέστε εδώ
 

 
Ημερίδα του Τμήματος στο Πλαίσιο της ZOOTECHNIA 2015

 
Στο πλαίσιο  της συμμετοχής του Τμήματος στην 9η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία (ZOOTECHNIA), διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην εποχή της οικονομικής κρίσης».

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

 
Επιστημονική Ημερίδα: "Οικολογία: Θαλάσσιοι Πόροι & Κλιματική Αλλαγή" 2014

 
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Οικολογία: Θαλάσσιοι Πόροι & Κλιματική Αλλαγή" και σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 13:00, στο Αμφιθέατρο Ιχθυολογίας (Νέο Αμφιθέατρο) της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο, Ν.Ιωνία Μαγνησίας.

Πρόσκληση - Αφίσα

 

 
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Φυσιολογία- Ενδοκρινολογία Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών 2014

 
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Φυσιολογία- Ενδοκρινολογία Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών" την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, στο Φυτόκο, Ν.Ιωνία, Μαγνησίας.Η Ημερίδα θα συμβάλει στην δημιουργία γόνιμης σκέψης και προβληματισμού σε θέματα φυσιολογίας-ενδοκρινολογίας υδρόβιων ζωικών οργανισμών και θα αποτελέσει βασική πηγή επιστημονικής ενημέρωσης.

Πρόγραμμα
Οπισθόφυλλο

Απολογισμός της Επιστημονικής Ημερίδας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με το εξειδικευμένο και πολύ ενδιαφέρον θέμα: Φυσιολογία ­‐ Ενδοκρινολογία  Υδρόβιων  Ζωϊκών  Οργανισμών. Την ημερίδα υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Περισσότερα

 

 
Ημερίδα Υποδοχής Πρωτοετών Ακαδ. Έτους 2013 - 2014


 
Την Πέμπτη 24/10/2013 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματός μας. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
 

 
Εξελιξη 2013
 

Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απο τους διδάσκοντες Δ. Βαφείδης (Αν. Καθ.), Α. Εξαδάκτυλος (Επ. Καθ.) & Μ. Χατζηιωάννου (Λέκτορας) στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του προπτυχιακού μαθήματος «Εξέλιξη» την Πέμπτη 30 Μαίου 2013.

Πρόσκληση

Αφίσα - Πρόγραμμα Ημερίδας

 
 

 
Ημερίδα Μοριακής Γαστρονομίας 2013

 
Την Πέμπτη 4/4//2013 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Ημερίδα με τίτλο "Gastro/Molecular Ανάλυση και εφαρμογές πάνω στη μοριακή και μοντέρνα γαστρονομία".

Αφίσα

 

 
Ημερίδα Υποδοχής Πρωτοετών 2011

 
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών ημερίδα για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος.

Το πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται εδώ

 


 
Ημερίδα για "Οργανική και Βιολογική Υδατοκαλλιέργεια Τσιπούρας" 2008

 
Πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2008 ημερίδα με θέμα «Βιολογική ιχθυοκαλλιέργεια, εκτροφή φιλική προς το περιβάλλον και άριστη ποιότητα τελικού προϊόντος». Η ημερίδα παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά και γενικότερα την υπάρχουσα επιστημονική γνώση σε θέματα παραγωγής βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Ακολούθησε γεύμα με βιολογική τσιπούρα από την εκτροφή του ερευνητικού έργου και διάθεση στο κοινό του τελικού προϊόντος. Τα αποτελέσματα της έρευνας των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών έδειξαν ότι οι καταναλωτές προτιμούν την βιολογική τσιπόυρα και έμειναν ικανοποιημένοι από την οσμή, την γεύση και την υφή της.

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδω και εδώ και εδώ

Διάχυση αποτελεσμάτων στην Εφημερίδα "Θεσσαλία"

Διάχυση αποτελεσμάτων

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2
Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος