Ενημέρωση

Βιβλιοθήκη Σχολής PDF Εκτύπωση E-mail

Βιβλιοθήκη ΣχολήςΟι ανάγκες βιβλιοθήκης, των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος καλύπτονται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Παράρτημά της στο Φυτόκο. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες μηχανογραφημένες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα.

Όλες οι διαδικασίες, π.χ. δανεισμός, κρατήσεις, παραγγελίες,κ.λπ. γίνονται μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο Βόλο η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως 2 και Δημητριάδας. (τηλ. 24210-74891-2).Επιπλέον πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Π.Θ.:

  http://www.lib.uth.gr

Παραρτήματα της βιβλιοθήκης στην πόλη του Βόλου λειτουργούν εκτός από το Φυτόκο, στο Κτίριο Παπαστράτου και στο Πεδίο Άρεως.
Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιβλιοθήκη ως μέσον εκπαίδευσης και έρευνας και έχει αναπτύξει μια πλήρη σειρά βιβλίων και περιοδικών.
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί όλο το ημερολογιακό έτος από τις 09:00 ως τις 19:00, εκτός από την περίοδο των διακοπών, 1/6-31/8, οπότε λειτουργεί από 08.00 έως 14.30. Για το δανεισμό των βιβλίων είναι απαραίτητο να εκδοθεί η ταυτότητα χρήστη της βιβλιοθήκης, με την επίδειξη της οποίας θα μπορούν οι χρήστες να δανειστούν υλικό από τη βιβλιοθήκη. Οι υποψήφιοι χρήστες θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, υπό τη μορφή κάρτας, που θα προμηθεύονται από τον υπάλληλο του παραρτήματος στον οποίο υποβάλλουν την αίτησή τους.
Η διάρκεια δανεισμού του υλικού εξαρτάται από την ιδιότητα του μέλους και υπολογίζεται σε ημερολογιακές ημέρες. Για το Ακαδημαϊκό Έτος, ισχύουν τα παρακάτω δικαιώματα δανεισμού :

  • Μέλη Δ.Ε.Π. και Διδάσκοντες Π.Δ. 407/80 : 5 τεκμήρια για 35 ημέρες
  • Προπτυχιακοί φοιτητές : 10 τεκμήρια για 21 ημέρες
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές : 10 τεκμήρια για 28 ημέρες
  • Υποψήφιοι Διδάκτορες του Π.Θ. : 15 τεκμήρια για 28 ημέρες
  • Προσωπικό Π.Θ. : 5 τεκμήρια για 21 ημέρες
  • Ερευνητές εκτός Π.Θ. : 10 τεκμήρια για 28 ημέρες
  • Εξωτερικό κοινό : 5 τεκμήρια για 14 ημέρες

Η ανανέωση του δανεισμού γίνεται τρεις (3) φορές διαδοχικά, με την προϋπόθεση ότι το δανεισμένο υλικό δε χρειάζεται στη βιβλιοθήκη ή σε άλλο μέλος και ότι η ανανέωση ζητήθηκε πριν λήξει ο χρόνος επιστροφής.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερους από 5.000 τίτλους βιβλίων, όπου μαζί με τα αντίτυπα ανέρχονται στους 12.000 τόμους, και 200 συνδρομές περιοδικών από τα οποία το 99% είναι ξενόγλωσσα.

 
Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος